ما برای چه آفریده شدهایم، یا خدا برای چه ما را خلق کرد؟ یعنی غایت ما کجاست و چگونه حاصل میشود؟ قرار است چه کنیم، به کجا برسیم و چرا؟
خداوند کریم در پاسخ میفرماید:
«وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلاَّ لِیَعْبُدُونِ» (الذاریات - 56)
ترجمه:
" و من جن و انس را نیافریدم مگر براى این که عبادتم کنند. "
در نگاه ساده به این آیه و واژه و مفهوم «عبادت»، همان سؤال پیش میآید: برای چی؟ مگر خدا به عبادت ما نیاز داشت که ما را آفرید تا عبادتش کنیم؟
اما اگر معنای «عبادت» را درست و بیشتر درک کنیم، این سؤال پاسخ داده میشود. بیان شد که حق تعالی نور است. نور یعنی هستی. پس از او «نور» ساتع میشود. یعنی هستی بخش است. اما مخلوقی که هستیاش را از دیگری گرفته است، کامل نیست و عشق بیحدی به مبدأ خود، یعنی همان «کمال محض» دارد. لذا باید اندیشه کند، خود را بشناسد، هدف را بشناسد و به سوی هدف حرکت کند.
هدف انسان هر چه که باشد، به سوی آن میرود. اگر این هدف ناقص و فانی باشد، انسان نیز به کمال نرسیده و به هلاکت میافتد، اما اگر هدف کامل و باقی باشد، این انسان همیشه به سوی کمال رفته و حیات و بقا مییابد. حال چه هدفی به غیر از کمال مطلق «الله جل جلاله» کامل و باقی است؟ هر چه به غیر از خداوند متعال در نظر گرفته شود، خود مخلوق، محتاج و فانی است. لذا فرمود: انسان را آفریدم تا با عقل، اختیار، علم، راهنمایی توسط انبیاء و کتاب و نیز با تبعیت از انسان کامل، مرا هدف بگیرد و به سوی من حرکت کند تا به کمال برسد. این یعنی «عبادت» [عبادت یعنی وابستگی صرف که منجر به رهروی و اطاعت میگردد] لذا خلق نکردم مگر برای این که مرا عبادت کند، یعنی او را خلق نکردم که بندگی دیگران را بنماید، بلکه خلق کردم تا به کمال برسانم و این کمال فقط در راستای وابستگی به خودم حاصل میشود. پس، معلوم میشود که مخلوق به عبادت نیاز دارد و نه معبود.
http://www.x-shobhe.com/shobhe/3552.html
منبع انواع عکس نوشته برای فضای مجازی :
http://aksestan.blog.ir